Paciugo - Nagerechten
Soort preparaat:
Nagerechten
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Paciugo is een traditionele specialiteit uit Portofino.
Deze ijscoupe werd in 1941 voor het eerst gemaakt door de familie Repetto in hun ?Caff? Excelsior? in
Portofino. Mevrouw Repetto combineerde verschillende soorten ijs, gemengd fruit, siroop en slagroom.
Toen haar werd gevraagd wat de naam van haar creatie was, antwoorde zij: ?U l? un paciugo!? -
letterlijk: ?het is een mengelmoes!?
Belangrijkste ingrediënten:
200g vanille ijs,
200g chocolade ijs,
200g vers gemengd fruit,
4 eetlepel(s) aardbei of frambozen siroop,
Zure kersen,
slagroom,
wat whisky
Bereidingswijze:
Giet eerst wat whisky in de ijscoupes. Voeg dan de afgekoelde slagroom en de verschillende ijssoorten
toe. Garneer met de zure kersen, gemengd fruit en de siroop.